Class 9 - 10 | Mathematics Physics Chemistry Biology CBSE/ICSE | INR 200 / Hour |
Class 11 - 12 | Physics Chemistry Biology Bio Technology CBSE/ISC | INR 200 / Hour |
Engineering Entrance & IITJEE | Mathematics Physics Chemistry WBJEE CEE-ASSAM | INR 400 / Hour |
Medical Entrance & AIPMT | Physiology Biology | INR 300 / Hour |
Class 6 - 8 | Mathematics Physics Chemistry Biology CBSE/ICSE | INR 150 / Hour |
Competitive Exams | Bank PO | INR 150 / Hour |
Find out the L.C.M. That is- 5*4*3*2- 120. After 120 minutes they will all meet.
End of 2014=100 beginning of 2015= 116. End of 2015= 132 beginning of 2016=132+21=153. End of 2016= 153*2=306. Beginning of 2017= 306+49= 355
A proper circle will touch the side of a quadrilateral only if it is a square. Area is 18 sqft. Width and length will be of 3√2. So that is the diameter of the circle-3√2. Radius will be- 3/√2
Points-1)Every stack should be filled with one type of book. 2)Every stack should have same number of books. Answer will be the hcf of this two numbers. That is- 10 books can be placed in every stack.
The answer would be 17m. So that there will be no wastage of wire and he will get 20 piece of 85cm long segments of wire.
Take the LCM of 85 and 100cm(1m=100cm), that is- 2*2*5*5*17=1700cm=17m.
3 is the common multiple in all the three measurements. So the measuring capasity will be of 3 litre. from 27 lit drum he has to take 9 measurements. from 33L it will be 11 measurements and from 45L it will be of 15 measurements.
Simply take the L.C.M of 68 51 and 85. that is-1020cm.
Before they are in step they will go 1020cm
From the first statement we can say that the number of coconuts in the heap should be divided by 2 3 and 5 so that every single coconut will be divided and there will be no left over coconut in the heap.
So the answer will be L.C.M= 2*3*5=30.
The least number of coconut in the heap is 30. That can be divider in groups of 2 3 or 5. And also no left over.
Take L.CL.M of 9 and 10- 9*10=90 minutes.
After 90 minutes they will meet at the starting point.1st cyclist will complete 9 rounds. and 2nd cyclist will complete 10 rounds in 90 minutes. And they'll meet at the starting point.
From Gandhi hose D and F is tall.
and from Nehru house B is not wearing any glasses.
So the pair will be-DB(while only B is not wearing glasses)
or
-FB(while both of them are not wearing glasses.)
Quish(a) gives 15 coins to Alfred(b) alfred has=b.
Quish has a-15 coins.is equals to b/3
a-15=b/3
3a-b=45....(1)
Subarna+quish+alfred+50=300(total coinns when together they got more 50 coins)
Quish+Alfred+50+50=300
a+b=200....(2)
(1)+(2)
3a-b=45 + a+b=200
4a=245
a=245/4
b=200-(245/4)
b=800-245/4
b=555/4
a:b=245/4/555/4
=245/555
=49/111
total work=100%
satish works in 1 day is= 100/18%
biren works in one day 2*100/18%=100/9%
biren and satish together works in 1 day= 100/18 + 100/9%
= 100/6%
together 100/6% done in 1 day
1% done in 6/100 days
100% done in 6*100/100 days
=6days
Post your requirement in LearnPick