   ### Susmita S Female, 25 Years

Associated for 3 Years 9 Months
Class 1 - 5 Tutor

#### Activity Score - 215

Area:
Location: Delhi, India
• Total Experience:
3 Years
• Hourly Fees:
INR 300
Tutoring Experience :
I am having 3 years of teaching experience. My experience has been that one to one personal tuition has a unique value to students because of the ability to resolve the student�s personal barriers to learn in a way that lays the foundation for a deep and lasting understanding of the subject.
Tutoring Option :
Tutoring Approach :
Lesson planning is done according to the level of understanding of student and his grasping power and also the deadline of the exam. I keep time for revision before exams and after finishing a section a plan out a brush up of lessons taught via a exam. Planning specializes my lessons. In addition teaching the basic concept and logic behind the topic makes it easier for the student to understand.
Teaches:
 Class 1 - 5 Mathematics Science All Boards INR 300 / Hour Class 9 - 10 Mathematics Physics Chemistry Hindi ICSE CBSE Local State Board IGCSE INR 600 / Hour Class 11 - 12 Mathematics Physics Chemistry CBSE ICSE Local State Board INR 800 / Hour Class 6 - 8 Mathematics Physics Chemistry Algebra ICSE CBSE Local State Board IGCSE INR 500 / Hour
• ## Question: The length of a rectangle is increased by 20% and its breadth decreased by 10%. ...

Posted in: Bank PO | Date: 26/12/2017

Initial length[20%=1/5]=5 Final length[5+1=6] initial breadth[10%=1/10]=10 Final breadth=[10-1=9] initial area=10*5=50 Final area=9*6=54 Change in area=4 % change=4/50*100=8%

• ## Question: A person travels equal distance with speeds of 3 km/hr, 4 km/hr and 5km/hr and t...

Posted in: Mathematics | Date: 26/12/2017

Let he travels L km for each time duration. T1=L/3, T2=L/4, T3=L/5 Now total time= 47min=47/60 hours 47/60= L( 1/3+1/4+1/5) L=1 km

• ## Question: 4 men and 6 women finish a job in 8 days, while 3 men and 7 women finish it in 1...

Posted in: Mathematics | Date: 26/12/2017

(4m+6w)*8=(3m+7w)*10 On solving 1m=11w So from first equation 44w+6w=8 days 50w in 8 days So 10 w in 8*5=40 days..

• ## Question: South is related to North-West in the same way as West is related to which of th...

Posted in: Bank Clerical | Date: 26/12/2017

South to northwest..135 degree in clockwise West to northeast 135 degree clockwise

• ## Question: Soumith purchased 10 calculators and 16 watches for Rs.56,100 and sold them so a...

Posted in: Bank PO | Date: 27/12/2017

10c+16w=56100

5c+8w=28050

15c+24w=84150 (cp)

sp=84150*1.2=100980

• ## Question: The average weight of 60 students in a class is 55 kg. Six of them, whose averag...

Posted in: Bank PO | Date: 27/12/2017

x1+...+x60=55*60= 3300

x1+....+x6=52*6=312

x7+......+x60=3300-312=2988

y1+.......+y6=42*6=252

new average=2988+252=  3240/60=54

• ## Question: If Priti says, "Seema's father Amar is the only son of my father-in-law...

Posted in: Bank PO | Date: 27/12/2017

grand daughter..

since beena is daughter of amar and amar is son of mayank

• ## Question: Four of the following five are alike in a certain way based on their positions i...

Posted in: Bank PO | Date: 27/12/2017

DW sinvce it is the only pair which is the opposite pair

• ## Question: If one mass of one electron is 9.11 x 10\(^{-31}\)kg, then how many electrons wo...

Posted in: Physics | Date: 27/12/2017

9.11*10^-31kg = 1 electron

1 kg=1/(9.11*10^-31)=10.97*10^29

• ## Question: Which is the best publication of reasoning for Bank PO Examination?

Posted in: Bank PO | Date: 27/12/2017

basically u can try previous year solved papers of bsc publication.

• ## Question: Is it possible to join Foreign Banks after clearing Bank PO examination ?

Posted in: Bank PO | Date: 27/12/2017

no only u can be able to join nationalised indian banks.

• ## Question: How are the teeth of a carnivore different from that of a herbivore?

Posted in: Biology | Date: 27/12/2017

• ## Question: In a school there are 20 teachers who teach mathematics or physics. Of these, 12...

Posted in: Physics | Date: 27/12/2017

n(AUB)= n(A) +n(B) -n(A intersection B)

20=12+n(B)-4

n(B)=12

• ## Question: P, Q, R and S are working on a project. Q can finish the task in 25 days, workin...

Posted in: GATE Exam | Date: 27/12/2017

Q WORKED FOR 5*12 hrs

R worked for 7*18 hrs

Q work=(5*12)/(25*12)=1/5 work

R work=(7*18)/(50*12)

hence ratio=20:21

• ## Question: In a huge pile of apples and oranges, both ripe and unripe mixed together, 15% a...

Posted in: GATE Exam | Date: 27/12/2017

unripe=15%, ripe=85%

total fruits =5692000

apple= 5692000*15%*45%=384210

• ## Question: What happens to the density when the pressure increases?

Posted in: Physics | Date: 04/02/2018

When pressure increases, density also increases..

• ## Question: What is a example of a liquid?

Posted in: Physics | Date: 04/02/2018

Anything which takes shape of the container in which it is kept..eg milk

• ## Question: Is heat an example of matter? Please explain.

Posted in: Physics | Date: 04/02/2018

No heat is not an example of matter

• ## Question: Is salt water a base or an acid?

Posted in: Chemistry | Date: 04/02/2018

Salt water is basic in nature

• ## Question: What should come in place of question mark (?) in the following number series? ...

Posted in: Mathematics | Date: 04/02/2018

121.... As it is square of 11

• ## Question: How much time should I give each subject per day to score the highest marks in m...

Posted in: History,Geography,Algebra,Mathematics,Biology,Chemistry,Physics,Accountancy | Date: 04/02/2018

For daily basis give an hour for maths practice..simultaneously make a routine and prepare previous year papers atleast 2 hours per day for decided subject..

• ## Question: What should come in place of question mark (?) in the following question? 289...

Posted in: Mathematics | Date: 04/02/2018

478..each number is increasing by a multiple of 7..hence the missing number would be 429+ 7*7

• ## Question: Please tell me the general sequence of a Prime Number.

Posted in: Mathematics | Date: 06/03/2018

Prime number starting from 2.. 2;3;5;7;11;13;17;19;23;29