B.Tech/B.E. | PSIT KANPUR | 2015 |
2 Years
I am b. Tech passout student. I have 2 year experience in home tuition.
Home Tuition Only
500.00
Nursery Level | All Subjects | INR 300.00 /hour |
Class 1 - 5 | Mathematics, Science, All Subjects, ICSE, CBSE, Local State Board | INR 400.00 /hour |
Class 9 - 10 | Mathematics, Physics, ICSE, CBSE, Local State Board, IGCSE | INR 500.00 /hour |
Class 6 - 8 | Mathematics, Physics, ICSE, CBSE, Local State Board, IGCSE | INR 500.00 /hour |
area of square=d^2/2
(12*12)/2=72
a=6day
b=12 day
lcm =12 1/6+1/12=3/12
12 ans
camera phone 35
total =500
% of camera phone =(35/500)*100=7%
1copy=1400/4=350
2 copy =350 minut
both copy=350+350=700 minut
inital100 then
100 increa 20%=120,decrease 10%=(120-12=108)
final increase=108-100=8%
yes both are different track bank po banking history puzzale high quality and english is much diffult in compare to ssc cgl,and ssc cgl gs are different history geo politicaland so on
west direction
one move in 90 clockwise then 135 anticlockwise
series are like 1^3+1^2,2^3+2^2,3^3+3^2,4^3+4^2
lenth of rect=(729)^1/2=27
l-b=6: b=27-6=21
perimeter of rect=2(l+b)=2(21+27)=96
E
option c grand daughter
toal sum=60*55
6 student left=6*52
6 join=6*42
change=312-252
avg=(3000-312+25)/60=54 kg
2012=7;15
increase A=25%=7*125/100
B=15*126/100
aA:B=125:216
tan30=x/10*3^1/2
x=10
hight of tower =10+2=12
36kg sugar prise=36*45=1620
42kg sugar prise=24*42=1008
total prise=2628
profit20%=1.2*2628=3153.6
selling prise=52.53
area=l*b=5.5*3.75
total cast 5.5*3.75*800=16500
option a data inadequate
no relation between abc clear
distance=(S1*S2/s1-S2)*time difference
(6*10)/(10-6)*15/60=3.75km
A B C share
25000*12:15000*8:20000*6=15:6:6
let total profit x
15*X/27=27500
x=94350
efficiency of A/B=3/1
A work 4 days=4*3=12
B work 15 days=15, total work=12+15=27,
A& b finish 75%=3/4
remaing work 25%, =1 unit(4-3=1),(3/4=27/x) .x=36 days
select 2 ball without red=9c2
total selection =15c2
probelity=1-(9c2/15c2)=1-(24/70)=23/35
1.G
2.K professor
3.third right
m:w=10:3
26 l mixture taken then=20l milk,6l water
again 8l water add=(10x-20)/(3x-6+8)=5:2
x=10
then mixture was initial =10*13=130
speed =distance/time
5/3=7/5
25:21
time=work/efficiency
time=1/20+1/30=1/12
time=12 minut
option b (18,25)
mean=toatl sum/n
12=(3+11+7+9+15+13+8+19+17+21+14+x)/12
137+x=144
x=7
distance=s1*s2/(s1+s2)*total time
(3*2)/(3+2)*5=6km
speed=distance/time
time 75/60=d/4+d/6
d=3 km
time=when relative speed
t=60/5=12
d=speed*time
d=12*(21+16)=444 km
let son age x then father x+24
after 2 year=(x+26)=2(x+2)
x=22 year
present age of husband wife and children=3*(27+3)=90
wife and childre present=2*25=50
husband age of present=90-50=40 years
stopge=45-36 =9
time=9/45*60=12 minute
(926.158)^1/3=apporx 10
(12.99)3=13^3=2197,74.98%=75%=3/4
ans=apporx 52.12
cp/mp=(100-d)/100+P)
cp/1050=90/125
cp=756
let daughter age x then reena age 8x
(8x+8)/(x+8)=10/3
x=4
reena present age=8*4=32 year
120(15*8) ke 2 root 1.33,04
15 ke 2 root=0.33,-0.2
so p grater than q
difference b/w no 2 ,5 ,10, 10 ,17 , 25, 37....
1^2+1 2^2+1 3^2+1....
ans (E)=vacant
army -land
smae as navy -ship
option b is answer =E
chair=3 8 1 18
only one pair 3 to1
total distance covered=circul circumfrance 2*22/7*35*4=880
880 m in 15 minut
speed=( 880/15)*60/1000=3.52 km/hr
finally move in west direction but in compair to initial point to north west direction
option a is right
option d is currect
first 4 to write in right side then remaing word left side
frome his house 15.5 km
option B is currect
16left of 7 left=16-7=9left
R
option a is right
now is travilling in north direction
option d right 1352
option B is correct
48@
compoubd interst=10*10 11*11
100 121 (121-100=21 compound interst)
ci=21/100=420/x where x=principle
x= 2000
si p*r*t/100=2000*10*3/100=600 ans
replace man weight=35+45=80
total sum=80+16=96
avg weight of two woman 96/2=48
area =d^2/2
12*12/2=72