B.Tech.
2 Years
Two times GATE qualified. And very good command in Physics, Chemistry and Mathematics and also Computer Science. And National Chess player, I can train my students about chess.
Home Tuition Only
I try to make students enjoy studying their subjects rather than to make them study forcefully. I make them do exercises on their own rather than spoon feeding because I believe to make the concepts clear with making them do extra questions from extra books.
500.00
Class 9 - 10 | Mathematics, Physics, All Boards | INR 400.00 /hour |
Class 11 - 12 | Mathematics, Physics, Chemistry, Computer Science, All Boards | INR 500.00 /hour |
Class 6 - 8 | Mathematics, Physics, Chemistry, Algebra, All Boards | INR 300.00 /hour |
Final velocity of system (v)= (m1v1+m2v2)/(m1+m2)=(5*10+4*5)/(5+4)=(50+20)/9=7.78m/sec
Formula when interest is compounded half yearly : Amount=Principal[1+(R/2)/100]^2n amount=42152, R=9%=>R/2=4.5, n=2.5, Principal(P)=? Now put all details in above formula: 42152=P[1+4.5/100]^2*2.5 42152=P[1.045]^5 42152=P[1.2462] P=33825
P=2500, Time(T)=2 suppose, first money lender give X at interest of 7% p.a. So, second give money (2500-X) at interest of 5% p.a. S.I = P*R*T/100 So total SI= [P1*R1*T1/100]+[P2*R2*T2/100]=265 265 = [X*7*2/100]+[(2500-X)*5*2/100] 265*100=[14X]+[(2500-X)10] 26500 =4X+25000 26500-25000= 4X 1500= 4X X= 375 2500-X= 2125 So he borrowed 2125 at the interest of 5% and 375 at the interest of 7%
Answer-28800 P=20000, R=20, n=2 Final Sum= P[1+R/100]^n =20000[1+20/100]^2 Final Sum=28800-Answer
Average Speed=(V1+V2)/2 =[25+35]/2 =30
m1=0.02kg,m2=5+0.02=5.02kg, V1=v, & v2=0.6m/sec Conservation of Momentum 0.02*v = 5.02*0.6 v = 150.6 m/s
At the end of first year population= 200000*105/100=210000 At the end of second year population=210000*96/100=201600 At the end of third year population=201600*97/100=195552
since trains are in anti direction so add both length and speed=> speed=108km/hr=108*5/18=30m/sec Distance=450 time taken to pass=450/30=15sec
Alcohol 40% means 8 ltrs, water 60% means 12 ltrs add 5 more ltrs of water =17ltrs alchol % = 8/25*100= 32%
Expl: New KE = 1/2.(m/2).(2v)^2 = mv^2 = Double of Original KE KE will get doubled.
he spent 50% of tatal salary on Shopping so he has now only 50% of total sailary of which he save half which is 10000 So, salary=40000 he spend on shopping=40000*20/100=8000
12150rs
2nd option is correct
the direction of C with respect to B is 10.81 south-west
KWSX
Option 1
not 0 it is -5
167
5*2=10 years and fathers age=7*5=35
6250rs
12 days they will take
option a is correct
t1=x/60 t2=x/80 x/80+4/6=x/60 x=160
Dog price is 3750
21:26
24*2=48 is answer
roots of quadratic equation x=[ -bÂ±âˆš(b^2-4ac)] /2a
1.6
It will become four times
displacement is 2m but resultant force is zero
3rd option is correct
4th option 0.4m
2nd option is correct
1st option
3. F
3rd option is correct
20000
1.5000
anual scheme
501
9.09%
3.10%
5.9%
1.920
8.33
4.NOT
4th option is correct
4.{1,8}
4m
1
1
2
2
1.HOLOTYPE
p[1+6/100]^3-p-p*3*6/100=18 [53/50]^3-1-9/50=18/p p=1633.98 p=1634 is answer
4
F=m*a=> F=0.02*25
it is force
2nd option 1.20 x 10^7 Dyne
W=m*g so 3rd option
[(16632-15120)/15120]*100=10%
2. D will be answer
4. Northwest
S.P= 1066.67- 160 or, SP= 906.67 M.P=1066.67
amount paid by Suman=10200+10200*2/100=10404
Answer is 15 meter 1200=2(22*h+18*h) h=1200/80 h=15
2.10^-6 metre
3. Two, T & V T,X,V,Y,Z,W,U
3. TWO T,X,V,Y,Z,W,U
2. Sister
2. Grandson-in-law
3. Rs. 1200
2.5%
3. 9.09 %
Anser-Rs. 411.76
2. Rs. 6889
CI=P[{1+R/100}^2-1]=9650[{1+8.3/100}^2-1]=1668.378=1668.38
5. 10.24m
4.1024000Rs
40000*114/100=45600
X*108/100=1800=>X=1666.66 Reduction as %=(1800-1666.66)*100/1800=7.407%
SI =p*r*t/100 ratio=(SI1*r1)/(SI2*r2)=4*8/9*10=16/45
SI=P*R*T/100, 3S=S*10*T/100=>3=T/10=> T=30years
m=2kg,g=9.8,h=20 potential energy=mgh=2*9.8*20=392joules
Potential Energy=mgh, 9800=500*9.8*h, h=2m
price without tax=1507-(10/100)*1507=1356.3 new price=1356.3*(6/100)+1356.3, answer-1437.678
sale price=850-850*10/100=765
in case of Compounded half yearly total amount =P[1+(r/2)/100]^2n, P=35000, r=10, n=1 total amount=38587.5
Question is not properly presented.
p=10000, r=5%, n=2, total saving after years=10000(1+5/100)=10500. Now he invests further 10000. So amount at beginning of second year= 10500+10000=20500. So amount at the end of second year= 20500(1+5/100)=21525
Seasonal Discount =(10/100)*12500 = Rs. 1250 , price after seasonal discount = 12500-1250 = Rs. 11250 The amount to be paid by the customer = Rs. 12150, So, Sales Tax = 12150-11250 = Rs. 900
Answer- Dis sister of A, actually for brief explanation there is need of pictorial representation.
male(m)=60%, female(f)=40%, total % of employees who got bonus=60*20/100+40*15/100=12%+6%=>18% of total employees got bonus which is 81, X*18/100=81,X=450, total no.of employees who do not got bonus=450-81=369
A's one day work=1/4x,B's one day work=1/2x,C's one day work=1/x, if these three wrk together=> 1/4x+1/2x+1/x=1/12=>x=21, A & B's work of 8 days=8(1/84+1/42)=.2857work is completed, so remaining work is=.7142, So days req more to complete the work when A is rplcd by C =D(1/21+1/42)=1/.7142=1.4=> D=19.6days more required
Vel. of boat upstream=10+6=16, Vel. of boat downstream=10-6=4, time taken in upstream=D/4, time taken in downstream=D/16, so ratio = Tu/Td=D/4/D/16=4