Ask a Question
x

Choose Country Code

x

Direction

x

Ask a Question

  • Ask a Question
  • Scan a Question
  • Post MCQ
  • Note: File extension must be of jpg, jpeg, png, bmp format and file size must not exceed 5 MB
x

Ask a Question

x

Hire a Tutor

Answers and Solutions

What's Your Question?
Answer
Initially, amount of Rs. 250 distributed notes of Rs. 50 and Rs. 10 denomination. When there are 4notes of Rs. 50 denomination, amount is 4×50= 200, then , amount from. Rs. 10notes= 5×10=50Rs. Total amount is 200from Rs. 50 notes and 50 from Rs, 10 notes. So, there are 4 Rs. 50 and 5 Rs. 10notes., which is one unit more tha the other denomination.
Answer

TOTAL AMOUNT IS RS.250/-.CONSISTING OF RS.50/- AND RS.10/-.NOW IF RS.50/-  NOTE IS CONTAINED IT WILL BE RS.50X4=RS.250/-.BALANCE REMAINS RS.50/-OF RS.10/-DENOMINATION.SO 5X10= RS.50/-WHICH WILL MAKE RS.250/-.RS.10/-IS ONE MORE NO.THAN RS.50/-.

Answer
Let no of notes of denomination of rs 10 = x,. & no of notes of denomination of rs 50=y. ATQ, 10x+50y=250. & x=y+1. From both equation,we get, 10(y+1) +50y=250, 10y+10+50y=250, 60y=240.so y=4 & x=y+1=5
Answer

Ans There are 4 50Rs. notes and 5 10 Rs. notes.

Explanation: Let, the no. of  50 Rs. notes be x.   So, no. of 10 Rs. notes = (x+1).

Thus the total amount = Rs. [50x + 10(x+1)] = Rs. (60x + 10)

By the prob, 60 x + 10 = 240 

Solving, we get, x = 4 . So, x+1 = 5

Answer

Answer: It is given that Rs 10 notes are one more than the Rs 50 notes. If both the notes were equal  then the  value 

of money would be Rs 250-10  = Rs 240. Now combined value of one pair of these notes would be Rs 60( 50+10).

Therefore for Rs 240/- there should be 4 such pair of notes  (4*60 =240),  that is4 notes of Rs 50 and 4 notes of Rs 10.

But we know that no.of Rs 10 notes are one more than the number of Rs 50 notes.

Hence Rs 50 notes = 4

Rs 10 notes =           5

Thus 4*50 +5*10 = Rs 250. 

Answer

Number of Rs. 50 notes =4

 

Number of Rs. 10 notes =4+1=5

Answer
  • Let the number of 10 notes = x which implies that number of 50 notes = x-1(given that 10 notes is 1 more than 50 notes)
  • Total amount = 250
  • 10x + 50(x-1) = 250, from here you will get x = 5

Post Answer and Earn Credit Points

Get 5 credit points for each correct answer. The best one gets 25 in all.

Post Answer